12 Kasım 2012 Pazartesi

İdeal kilo hesaplama


İdeal kilo hesaplama

Bir takipçimizin benim boyum şu kadar kilom kaç olmalı sorusuna cevaben bizde pratik yoldan boyunuza göre kilo ölçmek için kaç kilo almalıyım veya kaç kilo vermeliyim sorularına çok güzel cevap veren bir sistem geliştirdik. Sisteme boy, kilo ve yaşınızı girerek ortalama kaç kilo almalısınız veya ortalama kaç kilo vermelisiniz gibi sorulara kendiniz cevap bulabileceksiniz.
Bu sistem tamamen sizleri bilinçlendirme amacı ile yapılmış olup, kolay şekil de  bilgi vermek için en iyi sistemler den birisidir. Şunu da hatırlatakta fayda var;

Benim 7 kilo fazlam veya normal kilom dan 7 kilo eksiğim var gibi düşüncelerle diyet veya zayıflama uğraşı içerisine girmeyiniz. Her zaman sizlere hatırlattığımız ve yine hatırlatacağımız zayıflama veya diyet için mutlaka ama mutlaka bir doktor veya diyetisyen kontrol ‘ün de ve tavsiyesi altında yapılmalıdır.
Ayrıca sistem değil de kendi hesaplama yöntemleri ile yapmak isterseniz yine aşağıdaki ideal kilo hesaplama yöntemini kullanabilirsiniz.
- Kişilerin boy orantısına göre ideal kilosunu öğrenmek için çeşitli cetvel ve yöntemler bulunmaktadır.
-Genel de basit ama akılda kalan öncelerden ve şimdi de kulanılan bir algoritma yani hesaplamayı sizlerle paylaşalım.
  1. Şu anki Boyunuz , 150′den çıkarılır.
  2. Bulduğunuz sayıyı 4 ‘e bölerek çıkan sonuca 100 ilave edilir.rakamın dörde bölünmesiyle elde edi­len sayıya 100 eklenir.
  3. Bulduğunuz sayı normal boyunuzdan çıkarılır ve çıkan sonuç o kişinin kilosunu göstermektedir.
  4. Bayanlar da bu çıkan sonuç bir kaç kilo düşük olarak hesaplanır.
-Şimdi sizlere örenek vererek bu algoritmayı örneklendirerek anlatalım;
  1. Boyu 164 cm olan bir erkeği örnek verelim.
  2. İlk önce 164-150=14 sonucuna ulaşırız.
  3. Çıkan 14 sonucunu 4 ‘e bölersek 3,5 çıkar.
  4. 100 ilave edip  (100 + 3,5 = 103,5) çıkan sonucu normal boyunuzdan çıkardığınız da  (164 – 103,5) ideal kiloyu verir:
  5. 60,5 kg. sonucuna ulaşırız. (Bayanlar da bir kaç kilo düşük olabilir)
Bu çıkan sonucun değeri %10 nu aşılırsa şişmanlık sınırına dayanmış olursunuz, değerin yüzde 10′u (6,5 kg) aşıldığında şişmanlık sınırı­na girilmiş olur. Yani 60,5 kg. ‘ın %10 nu 6,5 kg. daha alınırsa şişmanlık sınırındasınız.
Şimdi kısacası boyu 164 cm. olan bir erkeğin 67 kiloyu geçerse şişmanlama sınırına dayanır.
Son zamanlar da boy, yaş, cins ve vücut yapılarını (iri, orta ve ufak) olmak üzere ideal kiloları gösteren algoritma cetvelleri geliştirilmiştir. Bazı insanların vücut yapısı ve şekli açısından termo dinajik yağ yakıcı ve zayıflamaya yardımcı olan zayıflama hapları geliştirilmiş olup doktor gözetimi altında ideal kilonuzu yakalamanız için kullanabilirsiniz. Konu altında bizlere görüş, soru ve paylaşımlarını sunabilirsiniz.
(Kim bilir belkide şimdi 10 kilo fazla veya eksiğim var diye yazdığınız bir yorum 1 ay sonra verilmiş olarak görünce yüzünüzde tebessüme sebep olabilir.)

5 Kasım 2012 Pazartesi

HIZLI ZAYIFLAMA VE DİYET TARİFİ

Daha Hızlı Zayıflayın
Size vereceğimiz pratik önerilerle uyguladığınız diyeti hızlandırabilirsiniz. Diyet yapmıyorsanız bile bu pratik bilgilerle vücudunuzu aşırı kalori almaktan kurtarmanız mümkün. Stres ve kahve Stres ve kahve genellikle birbirleriyle iyi anlaşırlar. Ancak bu ikilinin aldığınız kalori miktarını ikiye katlayacak bir özelliği var. Stres ve sabah içtiğiniz kahveler kortizol hormonu üretimini tetikler. Kortizol hormonu aynı zamanda stres hormonu olarak da bilinir. Sinir ve stres anında böbrek üstü bezinde üretilen kortizol hormonu kişide bol yağlı, bol tuzlu veya şekerli yiyecekler yemeye iter. Sinirliyken ve yoğun stres altındayken çikolata veya pasta gibi ağır yiyecekler yemek istememizin nedeni kortizol hormonudur. İşte size pozitif kalmak için bir neden daha. Öğün atlamak Sabah kahvaltı yerine uyumayı seçiyoruz. Öğlen çok yoğunuz. Akşam da bütün günün acısını çıkarır gibi yemek yiyoruz. Öğün atlayarak metabolizmanızın hızını yavaşlatırsınız. Günde sadece 1 veya 2 kere yemek sindiren metabolizma, tembelliğe alışır ve genel kalori yakma hızınız bir anda dibe vurur. Yani öğün sayınız ne kadar az ise, kalori yakma hızınız da o kadar yavaş demektir. Metabolizmanızı hızlandırmak ve daha hızlı kalori yakmak için sık ve az yemek yemelisiniz. D