8 Haziran 2012 Cuma

Alışkanlık Değiştirmek Güç Olabilir


Merhaba sevgili Lida Dai Dai Hua kullanıcıları. Bugün sizlerle bir deney yapalım. Saatinizi her gün taktığınız kola değil de diğer kolunuza takın.
Bir rahatsızlık hissediyor musunuz? Birçokları şöyle söyler: “Şimdi kolumda bir saatim olduğunu hissediyorum.” Çünkü daha öncesinde neye sahip olduğunuzu fark etmezsiniz. Kolunuzdaki saat bütün gün kolunuzdadır ve siz orada bir saat taşıdığınızı hatırlamazsınız. Diğer kolunuza saati taktığınızda saatin ağırlığını hissedersiniz. Hatta her zaman kullandığınız saat şu anda sizi rahatsız eder.
İçinizden bir ses çıkart saati ve diğer koluna tak der. Israrla saati bu kolunuzda takmayı sürdürmeye çalışırsınız ama içinizdeki bir ses sürekli olarak yanlış bir şeyler var saati değiştir, saati değiştir, saati diğer koluna, eskiden olduğu yere tak der durur. Ne vardır bunda bu kadar..? Altı üstü saatinizi bir kolunuzdan diğer kolunuza taktınız. Ama derin bir rahatsız duygusu bedeninizi sarar.
İşte o noktada size şunu sormak istiyorum: Saati diğer kolunuza takmakla yanlış bir şeyler mi yaptınız? Ahlaksız bir durum mu var ortada? O saati diğer kola takmakla terbiyesiz veya hatalı bir davranış içerisine mi girdiniz? Yoksa başarısız mısınız? Evet evet bu sorulara cevap verin, başarısız mısınız? Ne saçma sapan şeyler soruyor bu yazar diyorsunuz belki de? Niye başarısız olayım ki, dersiniz. Evet rahatsızlık duygusu vardır. Yanlış gidiyor hissi benliğinizi sarar ama hatayı kendinizde aramazsınız. Ya da yanlış bir şeyler yapıyor muyum demezsiniz. Olaya basit bir saat gibi bakarsınız.
İşte alışkanlıklar da böyledir. Değiştirmeye çalıştığınızda sizi rahatsız ederler. Nedenini bulamazsınız ama rahatsız ve huzursuz hissedersiniz. Yeme alışkanlıkları için de aynısı söz konusudur. Hemencecik değiştirmeniz zor olur. Alışmanız zor olur. Bu nedenle Lida yosun takviyesi gibi yardımcılar kullanarak yeme alışkanlıklarınızı değiştirebilmeniz daha kolay hale gelebilir.
Peki diğer değiştirmek istediğiniz şeylere neden güçlü anlamlar yüklersiniz? Yapamadığınızda başarısızmış gibi hissedersiniz. Saatin yarattığı rahatsızlık duygusundan ne farkı vardır ki değişim sırasında hissettiklerinizin? İkisinin de yarattığı rahatsızlık, az kullanılmış nöron bağlantılarından kaynaklanır.

0 yorum:

Yorum Gönder