8 Haziran 2012 Cuma

Sağlıklı Beslenmenin Elzem Maddeleri


Sağlığımız için elzem maddelerden biri olan flavonoidleri Lida hapı zayıflama kapsülü kullanıcıları da güvenle tüketmelidir. Meyve ve sebzelerde bolca bulunan bu madde tüketiminde birtakım pişirme ve tüketme yöntemine özen göstermek gerekir.
Şayet konserveleme teknolojilerinde konserve içeriğine belirli aralıklarla fazla miktarlarda ısıl işlem uygulanacak olursa ve bu işlemler sonrasında konserve içeriğindeki sebze veya meyvenin kendisine has rengi kaybolmaya yüz tutmuşsa flavonoid miktarı kayba uğramış demektir. Şayet sebze ve meyvelerin kabuk, kabuk altında ve una yapışmış halde bulunan posamsı kısımlarını, dal, yaprak veya çekirdek kısımlarını ne kadar fazla miktarda yemeklere dahil etmiyorsanız, o kadar fazla flavonoid kaybı söz konusudur. Yani flavonoid adlı sizi iltihaplanmaya kaşı koruyan, kansere ve hastalıklara karşı koruyan, vücudunuzdan İltihap yapıcı maddeleri yani toksik radikalleri ve bu maddelerin zararlı elkilerini uzaklaştırarak detoks görevi gören bu önemli maddelerden maksimum düzeyde yararlanmak istiyorsanız, sebze ve meyveleri mümkün olduğu kadar tüm olarak ve fazla pişirmeden tüketmeye alışın. Ancak, pişirme özellikle hastalık etkenleri mikroplara karşı sizi korur. Zira pişirme mikropları öldürür. Flavon kaybı olmasın diyerek pişirmeyi çok az uygulamanız bu sefer de sizi mikropların zararlı etkilerine maruz bırakacaktır. Sadece fazla pişirmeden kaçının. Buna karşılık mikropları öldürecek ki bunun pratik ölçüsü 15-20 dakika süre ile kaynar durumda pişirmektir, bu pişirme işlemini aştığınız takdirde flavonoid kaybı ile karşı karşıya kalacaksınız. Ayrıca bu flavonoid kaybına C ve B vitamin kayıpları da eklenecektir.
Greyfurt suyunda bulunan naringin adlı flavonoid madde kalp ve damar hastalıklarında kullanılan ilaçlardan nifedipine, felodipine ve verapamil ayrıca terfenadine (antihistamin) adlı ilaçların emilimini artırmaktadır. Bu nedenle bu ilaçların kullanımında mutlaka doktor denetiminde yada gıda veya diyetisyen uzmanlığında greyfurt suyu tüketmeniz yada en iyisi bu meyve ve suyundan uzak durmanız gerekmektedir. Lida zayıflatıcı yosun hapı ile bu maddelerin herhangi bir etkileşimi yoktur. güvenle tüketebilirsiniz.
C vitamini ve flavonoid maddeler birbirini yukarıda da değindiğim üzere olumlu yönde destekler. Bu nedenle her iki madde yönünden zengin gıdaları bir arada tüketmeye özen gösterin. Yani önemli bir flavonoid grubu zengin böğürtlen, yaban mersini, mor üzüm, ahududu, çilek, erik, tatlı kabak, mor soğan ve portakal suyu maydanoz, limon, portakal, greyfurt, çilek, mandalin, tandarin gibi C vitamini yönünden zengin gıdalarla birlikte tükettiğiniz takdirde, C vitamininin diğer gıdalardaki flavonoid maddelerin etkilerini artırıcı olumlu özelliğinden de yararlanmış olacaksınız.

0 yorum:

Yorum Gönder