8 Haziran 2012 Cuma

İnsülin Direnci Nasıl Ortaya Çıkar?


Merhaba sevgili Lida okuyucuları bugün sizlere Lida ‘nın neden olabileceği Lidanın zararlarından bahsetmeyeceğim. Bunun yerine İnsülin hormonunun dengesinin bozulduğunda yaşanabilecek sıkıntılara değineceğim.
Sorunlar vücudunuz çok fazla insülin salgılamaya başladığında ortaya çıkar ki bu birkaç nedenden kaynaklanabilir. En yaygın olan bir tanesini muhtemelen tahmin edebilirsiniz: Özellikle kan şekerinizi birden çıkaran beyaz ekmek veya makarna gibi zararlı karbonhidratlardan çok sık olarak çok fazla yediğinizde. Pankreasınız bu artışla başa çıkmak ve hepsini hücrelere dağıtabilmek için orantılı miktarda insülin sevk eder.
Diyelim aç karnına bir Milky Way yediniz. Kan şekeriniz birden dalgalanır, bu durumda insülin aşırı tepki verir ve kandan şekeri temizlemek için iki kat fazla çalışır. Bu aşırı etkin şeker atımı ise kan dolaşımınızda yeterli glikoz bırakmaz, bu nedenle kan şekeriniz düşer, tekrar acıkırsınız ve canınız daha fazla karbonhidrat çeker (muhtemelen de yersiniz). Bu şeker sonrası “düşme ve fırlama” döngüsüdür, şeker bağımlılığının ana nedenidir. Kaslarınız son atıştırmadan sonra iyice dolduğunda insülin bu fazla kalorileri nereye koyar? Doğruca yağa gider. Ve büyük miktarlarda insülin kan dolaşımındagizlendiği müddetçe, vücudunuzun yağ stoklarınızı yakıt olarak kullanma şansı olmayacaktır yani hiç yağ yakamazsınız.
Bu nedenle vücudun dengesini hiç bozmadan zayıflamaya özen gösterilmelidir. Zayıflama hapı Lida zayıflarken sağlığınızın bozulmasına neden olmaz. Böylece herhangi bir hormonun düzeni bozulmadan kolayca zayıflayabilirsiniz. Özellikle insülin hormonunun dengesi vücut için hassasiyet taşır. Bu hormon miktarındaki oynamalar sağlığı tehdit eder.
Bu döngüyü çok sayıda tekrarladığınızda, pankreasınız fazlasıyla çalışacak ve daha çok insülin üretecektir ki en sonunda hücreleriniz artık bunu dikkate almayacaktır. Buna insülin direnci denir, Tip 2 diyabetin habercisidir, metabolik sendromu ve fazla kilosu olan kişilerde de yaygın olarak görülür. Kasların kapısından kovulan ve evsiz kalan şeker, kanınızın caddelerinde amaçsız bir hâlde gezinir.

0 yorum:

Yorum Gönder